За нас

Точно като Вас и ние обичаме дървесината. Обичаме нейната красота, топлина и многофункционалност. Нашата цел е да Ви помогнем да се възползвате напълно от този адаптивен материал с помощта на изпитани и доказани продукти за импрегнация и декоративна защита. Много от нашите импрегнирани дървени конструкции се връщат в природата, горите, градините и домовете на хората. Нашата мисия е предоставянето на изпитани, тествани и доказани продукти, които да бъдат безопасни за хората и щадящи околната среда.

Вече над 20 години „Ювикс импрегнейшън“ ЕООД е представител за България на Arch Timber protectionсветовен лидер с повече от 80 години опит в разработването на технологии и продукти за импрегниране и огнезащита на дървесина. Нашата компания е представител за България и на друг световно известен лидер Sherwin Williamsпроизводител на индустриални бои, лакове, байцове и специални покрития за мебели и дървени конструкции.

Специализирани сме в импрегниране на дървен материал в автоклав (чрез вакуум и високо налягане), като използваме последно поколение консерванти, сертифицирани за екологично строителство. В качеството си на оторизиран оператор нашата компания сертифицира импрегнирания дървен материал, като гарантира защитата му от 15 до 60 години в зависимост от крайното приложение. Осигурената от нас дълготрайност на конструкциите срещу гниене, дървояди и атмосферни влияния е важен жест за запазването на горите чрез ограничаване на сечите за добив на строителна дървесина.

Водещата ни позиция на пазара е резултат от натрупания опит през годините, съчетан с предлаганите от нас съвременни продукти и технологии. И днес иновациите са водещи за нас, затова Ви предлагаме приложни системи и помощни услуги, които да работят изцяло за Вас.

Ювикс Импрегнейшън ЕООД е пълноправен член на браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП) и асоцииран член на Българския съюз на производителите на сглобяеми къщи (БСПСК).